Jak rozpoznać dobre pieczywo?

pieczywo Kraków, tradycyjna piekarnia Kraków

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Jest produkowane z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: mak, sezam lub słonecznik.

Dlaczego warto jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim węglowodany, białka i aminokwasy. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych zakładach piekarskich. Wyłącznie wtedy ma się pewność, że spożywane wypieki długo pozostaną świeże.
Z niesamowitej troski o klienta i wyśmienitych wyrobów słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i najwyższej jakości użytych składników.

Adres firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]